MC-Sikkerhed 24.-25. april 2010

9 Fossiler havde tilmeldt sig MC-Sikkerheds køretekniske kursus i denne herlige solbeskinnede weekend
Kurset blev gennemført på det køretekniske anlæg i Horsens.

Lørdag morgen var det 2 graders frost på termometeret - men til gengæld var der ikke en sky på himlen og ikke en vind der rørte sig - så der var en herlig stemning da vi mødtes i Lunden.

Og varmen var det lige før vi fik på turen til Horsens - for om lørdagen tog vi de små veje nord for hovedvejen - og om søndagen tog vi de små veje syd for hovedvejen. Så var man også varmet op til at slå flere sving på det køretekniske anlæg.
Og det var jo et stort hold - 30 forventningsfulde motorcyklister

 

 

Instruktionen foregik både indendørs - men for det meste udendørs (det er jo der det sner )

Og inden vi selv skulle prøve kræfter med øvelserne - så var der først en mundtlig instruktion - og derefter viste en af instruktørerne hvad det var vi skulle begive os i lag med.

Det er en helt super måde at gøre det på - og det var da også kun i et par af øvelserne, at man ikke lige skulle være den første på banen

 

 

Og øvelserne spandt lige fra at trække med sin motorcykel (ALDRIG har jeg trukket så meget med min motorcykel (den har jo trods alt en motor ) - til dobbelt undvige manøvre (brems - undvig - undvig - brems) - alt sammen under kyndig vejledning.

Desværre havde vi en kursist som i et 180 graders sving (bred uvending) fik lagt sin sprit nye Triumph (400 km) ned - og endda var så uheldig at brække en enkelt knogle i skulderen - og det påvirkede jo nok os alle sammen noget - så vi holdt lige en velfortjent pause.

 

 

Men ellers - så kunne man virkelig mærke at man fik mere og mere styr over cyklen - og hvad man var meget koncentreret over på første dagen - jamen det gik jo som en leg sidst på anden dagen.

Til aller sidst havde jeg mulighed for at lege lidt i "kravlegården" - og det kan jeg varmt anbefale at prøve. Lidt spændende at tumle en stor shopper rundt med to km/t og lave slalom og uvendinger.
Men nummer et var nu at ligge og lave ottetaller indenfor en rimelig lille cirkel

 

 

Og her har du lige de ruter vi kørte på vej til Horsens.

Alt i alt et kursus, som er pengene værd - ikke mindst p.g.a. de tilbagemeldinger vi fik fra instruktørerne - og det uanset om det var ris eller ros

 

 

 

Som de også sluttede af med: "I er ikke verdensmestre - endnu. Men I kan blive det - hvis I bliver ved med at øve det I nu har lært"
Og det er jo så sandt som det er sagt - vi skal huske at holde det ved lige - og det skulle være mærkeligt - hvis man ikke kan finde et sted at gøre det.

Og kan man så allerede mærke forskel nu? Jamen det kan man da - rundkørslerne er altså blevet mærkbart nemmere at køre igennem - efter man har været på kurset - end før man kom på det.

Og hvad fik jeg så selv mest ud af? Det er selvfølgelig svært at skulle vælge en enkelt ting - men jeg vil alligevel sige at det er tippet med at kigge frem i svingene (når man svinger ) - aldrig fokusere på vejen eller svinget lige foran dig - men derimod fokusere på det sted man skal hen (langt fremme)
Det lyder banalt - men jeg lover dig - det er et lille tip - men med en stor virkning

Tak til alle instruktørerne - for deres professionelle instruktion - de gode tilbagemelding - og på trods af den "bildør" de smækkede i hovedet på mig

En oplevelse rigere

Julle