Tyskland - 20.06.2009

Indkøbs- og fornøjelsestur til Kiel og omegn

580 km på motorcyklen - og mere end formanden ville bryde sig om uden motorcykel - var hvad syv "rigtige" Fossiler udsatte sig for denne herlige lørdag - årets næstlængste dag.

Og hvis jeg selv skal sige det (og det skal jeg jo ) - så var der virkelig tale om rigtige Fossiler, så derfor også et lille navneopråb til ære for de gæve gutter som (som I kan se på billedet) nu er lige så hjulbenede som selveste John Wain

Ib Kaj Verner John Ove Jens Julle Henning

Sidst nævnte er ikke direkte med på billedet - dog kan man ane skyggen af ham nederst til venstre.

 

 

 

Og det var jo en herlig morgen - og for dem der ikke lige var oppe lidt i syv (om morgenen) - så står solen altså allerede på himlen - så meget - at billederne faktisk er blevet lidt overbelyst.

Ret skal være ret - vi kom først af sted 5 minutter over syv - og hvis jeg forstod det rigtigt - så var det noget med, at når man har varme i håndtagene, så skal der bruges noget gaffatape for at gashåndtaget ikke lige pludselig hænger og dingler efter motorcyklen. (gad vide om det også er det der skal til på sådan en Hondas speedometer kabel )

 

 

 

Nå - hver motorcykel har jo sine særheder - så da vi landede på tankstationen lige før den tyske grænse - så kunne man godt se at stander nummer 4 var optaget - men ikke af hvem - men et hurtigt gæt kunne jo være at det var Julle - hvis MC var totalt indhyllet i røg - på grund af det fedtstof der drypper ned på venstre udstødning. På den anden side - det vænner man sig hurtigt til (selvom man jo undres )

Men er det efterhånden ikke det mest fotograferede sted i Fossil regi - jeg synes at kunne mindes et par hundrede billeder fra tidligere Fossil ture fra denne skønne plet, hvor Fossiler er portrætteret med en kop "etellerandet"

Men bortset fra det - så foregik turen til grænsen i et HUG og med efterhånden stigende hastighed.

 

 

 

Første stop efter grænsen var Hein-Gericke i Scandinavian Center bare fem km syd for grænsen, hvor Julle købte en ny hjelm, som blev taget i brug med det samme.
Der var i øvrigt 20% på alle varer - så der var også råd til et par strømper (desværre ingen billeder herfra)

Herefter gik det videre ad A7 - indtil vi drejede fra lige før Kieler kanalen - og fulgte landevejen på den nordlige side. Ikke nogen dum idé når man tager i betragtning af at der lige syd for kanalen var et gedigent tordenvejr som huserede.

Men vi landede tørskoede i Kiel - nærmere bestemt ved Louis - den anden store MC-udstyrs forretning på vores vej.
Og der er nok at se på - og nok at blive fristet af - hvilket John så også gjorde - for der var nemlig gratis vingummi overalt i butikken (altså før vi kom) - og vi ventede heller ikke længe før John kom ud af butikken - igen

Julle købte forresten et par MC-cowboy bukser - og en tilhørende jakke - og sidstnævnte blev straks taget i brug.

 

 

 

 

Ganske kort derfra ligger Polo (den tredje MC-udstyrsforretning) - og da de lige var flyttet i nye lokale, holdt de sommerfest - og sikken en. Udenfor kunne man købe en pølse - og indenfor kunne man dreje på lykkehjulet og lidt efter var vi alle udstyret mit ein kugelschreiber oder ein schlüsselhänger - jo-jo - der var rigtig fest

Om der også skal bruges gaffatape på en Triumph skal jeg lade være usagt

Men vi nød det og osede - ahh det skal lige siges at Julle købte en virkelig raritet i form af et termokrus formet som en øltønde - og som i tilgift kan hænges i bæltet - og det blev selvfølgelig straks taget i brug.

Lidt tøj blev det også til - dog skal det siges at det IKKE brev taget i brug med det samme - selvom Julle skam blev budt flere Euro, hvis han ville iføre sig det (du kan se det sidst i denne artikel )

 

 

 

Og hvis du ellers har bemærket det så har der ikke været meget brattwurst over turen indtil nu - men det indhentede vi noget så eftertrykkeligt.

7 x ½ meter - det er alligevel noget - og dertil den mest slatne fadøl vi nogensinde har fået på sådan en fossiltur

Udsigten var der til gengæld ikke noget at klage over - der var simpelthen et utal af skuder - både i havnen og på kajen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årsagen til det store opbud var at Kieler ugen startede denne lørdag. Og det var så også årsagen til at flere dele af havneområdet var afspærret.

Der var telte, med ALT hvad man kunne forestille sig at putte i munden - tre skridt hen ad havnefronten - og du kunne fylde dig med noget nyt - og i visse tilfælde meget farverigt. Der var sejlskibene - der var et kæmpe tivoli, hvor du kunne fare 50 meter i vejret - og i næsten frit fald komme ned igen - der var kapsejlads med flere hundrede sejlere på "Kieler-Förde" - og flådebesøg med "mange" flådfartøjer - for slet ikke at snakke om gøgl og musiktelte.

Derudover var HELE Kiel og omegns befolkning så også naturligt samlet nede i havneområdet.

 

 

 

Vi forlod Kiel i adstadigt tempo - og kørte over "Hochbrücke" med en fantastisk udsigt ned mod sluseanlægget.

Så det trillede vi lige ned forbi - men da vi var ved den lille sluse - så måtte vi nøjes med at se sejlbåde gå igennem sluserne.

Men nu trængte vi også til at lufte cyklerne igen - så derfor satte vi kursen nordpå - denne gang ad landevejene langs med østersøkysten.

 

 

 

 

Henning havde allerede ved grænsen proklameret, at han ville stå for kaffe og kage om eftermiddagen (han havde fået en masse penge tilbage fra Faxe, som han mente skulle bruges på denne måde ) - og det takkede vi andre ikke nej til - så på havnen i Kappeln sad vi og nød det kulinariske der blev sat foran os - "Mississippi damperen" blev studeret nærgående - men størst opmærksomhed havde dog den ualmindelig nedringede gule T-shirt som serverede herlighederne for os

 

 

 

 

Nå alting har en ende - så vi svingede højre ben over cyklen - og trillede ud af Kappeln - og turen fra Kappeln og op mod Glücksborg var helt perfekt - nu var kurverne kommet ud på landevejen - og da man jo må køre med 100 km/t på landevejene i Tyskland, så udnyttede vi det til fulde - højre - venstre - højre - venstre - hele vejen i bløde kurver - det er jo guf for "rigtige" Fossiler.

Glücksborg Slot tager sig altså godt ud, når man triller ind på P-pladsen - man må sige at de forstod at finde de rigtige steder at lægge deres huse i gamle dage - selvom man jo nok må forvente lidt fugt i kælderen.

 

 

 

 

Vi havde regnet med at indtage Glückborg med en is i hånden - men kiosken lukkede klokken 18.00 - og vi var der kl. 18.05 - så vi måtte nøjes med tanken om hvordan det havde været - men det ødelagde nu ikke opholdet.

Sidste stop i Tyskland blev grænsekiosken ved Kruså - og da der stadig var lidt plads i sadeltaskerne - så blev der provianteret inden vi for alvor satte kursen nordpå.

Klokken rundede også kvarter i syv inden vi krydsede grænsen - klar til 175 km motorvej med kursen mod Silkeborg.

 

 

 

Du har sikkert lagt mærke til det - vejret var bare lækkert på hele turen - altså indtil vi kom til Danmark igen.
Vi havde aftalt at raste en sidste gang på rastepladsen "Ustrup" hvor Julle også kunne tanke i røg og damp en sidste gang.

Fem kilometer før tanken røg vi ind i en drøm af en byge - en af dem der med hagl, som stikker som bare - og som hamrer på både vindspejl og visir.
Og med regntøjet godt gemt væk under dynger af vingummi og alkoholiske drikke, så var det en lidt våd fornemmelse at køre ind og tanke.

Nå - regntøjet blev nu taget i brug (for Julles vedkommende) kun for at kunne holde på fugten hele vejen hjem - for resten af turen blev gennemført med den nedgående sol ude mod vest. Vi havde også sagt behørigt farvel på Ustrup - så efterhånden som vi nærmede os Silkeborg dyttede og vinkede vi bare "tak for turen" til hinanden.

Klokken 21.09 trillede jeg ind ad indkørslen - afførte mig det tørre regntøj og det våde MC-tøj - viste stolt det indkøbte frem til Bente (utroligt hvad der kan være gemt på sådan en Intruder ) - anbragte mig under nogle fortryllende dråber i bruseren - iførte mig tørt hjemmehyggetøj - smed mig på sofaneseren - og blev vækket klokken 24.00 med et spørgsmål om det ikke var på tide at gå rigtigt i seng.

Og så var der lige det sidste stykke MC-tøj som også røg i indkøbskurven - og som ikke blev taget i brug med det samme.

Men det er der også en årsag til - for på næste lørdag bliver mit lille barnebarn navngivet - så mon ikke det vil komme i brug

 

 

 

Hvis du nu har mistet overblikket over hvad Julle egentlig fik provianteret - så får du lige en oversigt:

Se det var en rigtig historie - en historie som syv "rigtige" Fossiler kan leve længe på.
Der var langt op til heldagstur - og heldagstur blev det til - og jeg ville ikke have undværet hverken selve turen eller samværet med de "rigtige" Fossiler.

Således oplevet - Julle