Thyborøn 3. maj 2009

10 morgenfriske "MC-FOSSILER" var mødt op på trods af vejrudsigten, som ikke lovede alt for godt, men af sted det gik "ad ikke helt traditionel vej mod Thyborøn"

Første stop efter ca. en time var Ørnhøj, her kunne så nydes en kop medbragt kaffe og en smøg.

Herefter gik det videre nordvest på og ad hårnålesving ned til Lemvig, her gjorde vi lige et lille holdt, inden turen gik videre mod Thyborøn, og mens vi bevægede os nordvest på blev vejret bedre og bedre.

Vi ankom til Thyborøn i dejlig solskinsvejr, og nu kunne der spises på en hyggelig havnerestaurant, og der blev smovset i rødspætter, rødtunge og rejer, alt sammen med dejlig salat og andet tilbehør.


Nu var vi jo ikke kommet til Thyborøn, kun for at spise

nej vi skulle jo opleve flere ting her, bl.a. Vesterhavet, som på denne dejlige solskinsdag var ret roligt.


Vi besøgte Kystcentret.

Her kunne opleves, hvordan havet påvirker kysten med bølger, højvande og ebbe m.v. man kunne også få indsigt i, hvordan Danmark vil se ud, hvis alt indlandsisen smelter på Grønland.

Jeg skal bare hilse og sige, at så er det godt at bo i Silkeborg.

Her er også hugorme og andre padder, jo her er meget at se på.

I Thyborøn kan man også andet end at fiske fra en kutter, den kan også vendes på hovedet og så indrettes til restaurant, en sjov ide.

Fladfiskene hænger til tørre over hustagene, jeg tror de kaldes "tørfisk" eller "klipfisk" eller noget i den retning. Det skulle være noget af en meget speciel smag, som kræver en hel del brændevin.

Og så er der lige "Sneglehuset", som naturligvis ligger på Sneglevej.

Det er et besøg værd, huset er skabt af en enkelt mand ved navn Alfred Pedersen igennem et langt liv, her er over 1 million snegle af forskellige slags og størrelser limet op på vægge og facader, her er flaskeskibe med modeller af fregatter, fiskekuttere m.v. her er sjældne brugsting, som maritime lamper, barometre, kompas, termometre og en masse mere.

Besøg det, hvis du kommer til Thyborøn.


Efter gode oplevelser i Thyborøn, vender vi mod syd langs havet til Thorsminde, her stopper vi og kigger lidt på ubådskanoner, ankre m.m. Og på denne dag står lystfiskerne og lander hornfisk og andet godt.

Da vi når ned mod Søndervig, slap vi altså ikke for regnvejret, mildt sagt, det smask/pladask regnede resten af turen, så vi blev rigtig våde. Da vi gjorde stop i Pårup for at sige farvel, drev vandet fra tøjet og Julle var simpelthen gennemblødt.

Men med Fossile venner bliver turen altid fantastisk, vejr og vind gør ingen forskel.

Således oplevet - Jens F.