Stauning oktober 2009


Stauning 4. oktober 2009

Trods storm og regn mødte 7 friske "FOSSILER" op i Lunden, det var lidt vådt, nærmest oversvømmelse, men hvad betyder det, når man skal på tur med vennerne, der trods sidst på sæsonen stadig holder af at køre en tur på MC.

Der var lige en enkelt, som var lidt vandræd og kørte i bil, undskyldningen var vist, at der på vejen skulle hentes indskudsborde, men fint vi har plads til alle.

Og så kom det fra Erik! vi skal vel ikke ud på grus- og fedtede veje? Det ved vi ikke helt, når turen er lagt efter GPS.

Vi kørte nu mod Hjøllund til rundkørslen, mod Isenvad, nogle få km. inde i skoven skulle vi dreje til venstre, det var godt nok en grusvej og den blev mere og mere smattet, så Erik fik sit ønske opfyldt, men på skovvejen krydsede tre flotte krondyr vores vej. Nu går det jo ikke altid som man tror, så vi endte ved rundkørslen i Hjøllund igen, så det var en ommer.

Af sted mod Isenvad igen, nu i en kæmpe regnbyge og videre til Stauning. Jeg synes det er en stor oplevelse at se de mange gamle fly, og hvor flot de er renoveret og de står i flotte omgivelser. Nu var vi så heldige at have en "gammel" flymekaniker - Kaj Verner - med, så han kunne fortælle meget bl.a. om hvordan en jetmotor virker, (tak til K.V.).

Efter at have fået kaffe og kage i forhallen, startede vi maskinerne op igen, Erik skulle hjem, han skulle nok i byen eller sådan og Julle skulle jo hente indskudsborde i Spjald. Så var vi fem, der satte kursen mod "Tipperne", det skal lige siges, at det var rigtig godt vejr bortset fra, at det blæste a.h.t., men på en eller anden måde var det egentlig rigtig dejligt.

Tipperne, det er noget med fugle, og der er total fladt her, meget speciel naturområde. Vi så en masse forskellige fugle, men de fleste på fotoplancher i et udstillingshus, videre op i et udkigstårn, her var i hvert fald en stiv kuling, men fugle, jeg mener ikke, at jeg så nogle der, men der var da levende væsener i tårnet, men de lignede nu mest Benny og Kaj Verner.

Sulten begyndte at nage, og vi havde ikke mødt nogen pølsevogn, så vi blev enige om at køre ad små veje videre til Hvide Sande, og guderne skal vide, at havde vi ikke været på fedtede veje før i dag, så kom vi det her, godt at Erik ikke var med videre, for vi kom ud på markveje med 2 spor med store vandhuller og græs på midten, men naturen her var flot med flotte efterårsfarver.

Vi kom til Hvide Sande, og havde det ikke blæst før, så blæste det virkelig her, vandet stod ind over kajen, og Vesterhavet viste tænder, men her på havnen er der en hyggelig havnerestaurant, her fik vi rigtig dejlige fiskefileter, fiskefrikadeller m.m. og et krus øl til, det var rigtig hyggeligt.

Nu var det ved at være noget hen på eftermiddagen, så skulle vi være hjemme i nogenlunde tid til aften, ja, så af sted det gik videre op til Søndervig, til højre mod Silkeborg med stop i Pårup. En snak om turen, som vi var enige om, havde været med gode og sjove oplevelser, en fantastisk tur i FOSSILE venners lag.

Således oplevet - Jens F.