Dieseltur til København
Dieseltur til København
den 16. august 2009

Fire friske Fossiler mødes i Lunden kl. 6.30 og er klar til en Københavnertur for at se verdens indtil 1964 største dieselmotor.

Første stop for tankning og morgenkaffe er, da vi har passeret Storebæltsbroen, for så at lande ved Dieselhaus kl. 9.50. Huset åbner kl. 10, så der er lige tid for en kop medbragt kaffe.

Kæmpemaskinen skal startes kl. 11, og ve' du hva? Når en maskine af denne størrelse (12,5 m høj og 22 m lang, og så har den 21.000 Hk.) startes, har man en helt speciel fornemmelse i kroppen, hårene på armene rejser sig, og hele huset ryster, det er fantastisk!

I forbindelse med kæmpen er der museum med modeller af forskellige skibsmotorer fra B&W fra damp til diesel.

Efter at have opholdt os her et par timer, kører vi til Nyhavn.

Vi stiller motorcyklerne på Kongens Nytorv og går til Nyhavn nr.17, der står godt nok TatooOle på døren, men vi får nogle gode madder og har det rigtig hyggeligt.

Det skal i øvrigt lige siges, at da vi kørte hjemmefra, var det en del overskyet med udsigt til regn, men jo nærmere vi kom København, des bedre blev vejret, så vi endte i varme og sol.

Vi havde lidt god tid, så Ove foreslog, at vi skulle køre op ad Strandvejen. Som sagt så gjort, da jeg havde GPSen alias Solvej, så skulle vi jo nok finde vej, men nej. Solvej havde sit hyr, så vi kom noget omkring inden det lykkedes. Ove havde en ide om hvilke veje, vi skulle køre, så han fik tjansen som "førerhund".

Efter at have besøgt et ishus, gik turen videre ad Strandvejen til Helsingør, hvor vi rundede Kronborg.

Nu blev tiden lidt knap, så vi kørte hastigt ad hovedvej 6 til Roskilde, videre ad 14 til Ringsted og så på motorvejen til Odense.

Vi ankom til Restaurant Karlslund et kvarter for sent, men vi havde orienteret krofatter, og det var ok, vi fik vores æggekage, lad os sige det på denne måde "den var ikke lille"

Hermed var endnu en fantastisk oplevelse i Fossile venners lag lagt bag os.

Således oplevet - Jens F.