Bangsbo - Frederikshavn - 5. juli 2009

8 gæve Fossiler mødtes i Lunden kl. 8, og er klar til tur. Ad små veje via Tange Sø til Viborg, derfra videre over Strandby, Ærtebølle og gør kaffepause ved Trend.
Turen går videre langs smukke Nibe Breding, videre gennem smukke Hasseris til Ålborg, over den gamle Limfjordsbro og nordpå.
Pause ved Dronninglund Hotel, hvor der provianteres ved bageren, som bor lige ved siden af.
Formanden parkeres.
Vi har nået målet, Eigild og forsøger at få kontakt. Preben studerer resterne af en gammel defekt lyskanon
'LAPPEDYKKEREN' er et landfast øvelsesskib fra dengang, det var før nu. Nej Preben - det går altså ikke.
De 8 gæve "FOSSILER" - vi mangler Ove, men han er bag kameraet. Udsigten fra "PILEBAKKEN" fejler absolut ikke noget, selv om det var lidt diset denne dag. I mørke kan man se fyret i Gøteborg.
Der findes 350 befæstningsanlæg omkring Frederikshavn fra 2. verdenskrig og den kolde krig. 70 af disse anlæg er at finde på "BANGSBO FORT" De tre kanoner på Bangsbo Fort stammer fra artilleriskibet Niels Juel. Tyskerne overtog skibet i 1943, hvorefter kanonerne blev afmonteret og 4 af den blev sendt til Frederikshavn.
Efter en rigtig spændende rundvisning på Fortet, begynder sulten at nage, så vi kører videre til "MØLLEHUSET" det er et smukt gammel hus, som ligger i rigtigt flotte naturomgivelser og fungerer nu som restaurant. Råhygge og god mad og en superoplevelse, som Fossiler kan lide det.
vi går nu langs åen, en lille kort, men smuk tur ned til 'BANGSBO MUSEUM', og her skulle det vise sig, at der var noget for enhver at se på.
Afdelingen 'Det Jyske Modstandsmuseum'.
Søfartsafdelingen - Skibsmodeller, motorer og tilbehør. Vognsamlingen - rigtig mange former for vogne til torturredskaber.
Efter mange oplevelser er der behov for afslapning, inden vi går videre gennem.. ..'BOELSENS STENHAVE' til vore motorcykler, og nu går vejen hjemover.
Hvor det er muligt kører vi ad den gamle hovedvej 13 over Limfjordsbroen gennem Ålborg til Binderup, hvor der er pause. Formanden og andre skal have den traditionelle indtagelse af pølser.

Herefter siger vi farvel og tak for en rigtig hyggelig og oplevelsesrig dag i "FOSSILE" venners lag.

Således oplevet!
Jens F.