MC-om Dagen på Møn - 07.08.-09.08.2007

Skal vi ikke lige få det overstået med det samme: "Han kan det bare - ham Per-MC-om Dagen"

Og hvad er det så han kan - ja det kan du bl.a. læse her, hvor jeg har samlet lidt indtryk og billeder fra MC-om Dagens tur til Møns klint og Faxe Kalkbrud.

Otte flotte fossiler på deres prægtige maskiner mødtes tirsdag morgen på rastepladsen ved Ejer Baunehøj - og hvis I synes at det starter ligesom det plejer (stille og roligt) - så må I tro om igen - for allerede her sker der noget ud over det sædvanlige.

Efter at jeg havde tanket - kørte jeg hen til John som var kommet - og så starter løjerne - ind på rastepladsen kommer et par spøgelsesbilister (hvis man også kan kalde MC'ister der kører i den forkerte retning på en motorvej det :-)

"Jamen vi troede at man kunne komme ned på rastepladsen fra sydsiden" - Nåh lidt efter kommer Poul (fra den rigtige side) - og så - sker det igen - nok to spøgelsesbilister (læs igen MC'ister) - "Jamen vi havde fået at vide at vi skulle mødes på den østlige rasteplads - og så skulle vi jo lige her over og se om I var her"

Nå - det tog kun en tyve minutters tid at få grinet af - efter flere krampagtige forsøg på at bortforklare hvorfor og hvordan det nu kunne ske. Men så var der dømt "MC-tur" og efter at have forladt rastepladsen (i den rigtige retning) satte vi kursen sydpå mod den gamle Lillebæltsbro ad den gamle landevej - og eneste ulempe var at vi "skulle døje" med at have solen i ansigtet (men det må man jo finde sig i, når man kører med "MC-om Dagen" :-)

Første rast var på pladsen ved Galsklint med udsigt ud over Lillebælt. Her indtog vi den medbragte kaffe - og spiste de rundstykker som John havde tiltusket sig af et busselskab ved Ejer Baunehøj) - jo-jo - man forstår vel at holde sig til :-)

 

 

 

 

 

Men sådan et rast varer jo ikke evigt - så nu blev kursen sat mod Tåsinge - hvor vi indtog både Valdemarsslot og frokosten i pragtfulde omgivelser. Skal det lige nævnes at Pouls madpakke havde ligget øverst i sadeltasken med det resultat at hans spegepølse lignede noget der havde ligget lidt for længe på grillen. Nå det generede ikke Poul - både den og den varme leverpostej blev sat til livs med stort velbehag :-)

 

 

 

 

Maskinerne blev varmet op - og turen fortsatte over Siø og Langeland til Spodsbjerg, hvor der ikke lige var plads til os på den første færge (men så havde Per også lige tid til at forklare en ældre Audi-kører "at det skulle han ikke gøre en eneste gang til - for så vankede der" (vi var godt nok lidt nervøse for om en Audis forrude også hørte til den type, der let kunne gå i stykker) - nå den holdt - og det gjorde vi også indtil den næste færge lige kom forbi :-)

 

 

 

 

 

 

Vel ankommet til Tårs satte vi kursen østpå - under Guldborgsund - og over broen til Farø - hvor der lige var tid til at slå en lille streg og nyde både is og udsigt over Guldborgsund.

Farø - Bogø - Møn - og ad små hyggelige veje til Møn Vandrerhjem - som tog sig ud ligesom på deres egen hjemmeside - badet i sol - og med udsigt over en dertil anbragt "Hunosø"

 

 

 

 

 

Men uden mad og drikke .... - så vi sadlede op og kørte de ca. 5 km til Klintholm Havn og røgeriet, hvor vi indtog en pragtfuld fiskemiddag med hvidvin og Weissbeer i muntert lag (dagens oplevelser skulle jo lige vendes en ekstra gang :-)

Men vi ventede lige med desserten (de medbragte (nu velkogte) øl og flasker rødvin :-) som vi indtog på terrassen på vandrerhjemmet.

 

 

 

 

Onsdag morgen satte vi et veltilrettelagt morgenbord til livs inden vi startede maskinerne og kørte gennem Store Klinteskov og parkerede cyklerne "unter den Linden" og iførte os vores den til lejligheden med bragte spadsedragt - og begav os ned ad Møns Klint.

 

 

 

 

 

Flere hundrede trin ned til foden af Klinten - hvor vi under vejs standsede og blev imponeret over klinten - ja tankerne kunne endda strejfe Dolomitterne (nok det tætteste man kommer på dem i Danmark).

 

 

 

 

 

Ved foden af trappen var der vand (og ingen strand :-) - men kan det stoppe en ægte fossil - nej da - af med sko og strømper - så vi kunne komme hen til en lille stump strand. Hvis du ikke ved det - så kan jeg fortælle at sådan en kridt-strand er ualmindelig glat, når man går på den med våde bare fødder - sådan noget kridt er som sæbe - men efter lidt barfodsgang blev vi enige om at gå en kilometers penge hen ad stranden, så vi tørrede fødderne - og iførte os vores fodtøj igen - og så gik det ellers over stok og sten (dog med visse små ulemper - såsom at ens sko blev meget våde (og hvide) når man sank i "kridtdyndet" :-)

 

 

 

Og når man går nedenfor klinten og stranden kun er en meter bred og man ovenover har en særdeles ustabil klint på over 100 meters højde - så er man meget lille. Og det var ikke helt ufarligt - hvilket vi selvfølgelig kunne se med vores egne øjne - men også læse på de skilte der stod overalt.

 

 

 

 

Og så var det der pludselig - torturinstrumentet - i form af en fuldstændig umenneskelig anbragt trappe - 45 grader "gerade auf". Utroligt så stor forskel der er på sådan nogle trapper. Den der gik ned - den var fyldt med dejlige udsigtspunkter - men den der gik op - den var fyldt med trappetrin :-)

Men op - det kom vi - og nød de mange udsigtspunkter fra toppen mens vi gik tilbage mod det velanbragte cafeteria - hvor vi indtog en smøg, en kop kaffe og en masse luft (utrolig så meget vi havde tabt på vejen op)

Nå - efter at have ledt efter Knud i et kvarters tid gentog vi den store omklædningsscene og iførte os et mere passende kostume - svingede højre ben over cyklen og satte kursen mod "Liselund" (en lille perle tæt op ad klinten). Så en lille hyggetur rundt i parken - og op foran Liselund, hvor vi lige skulle foreviges.

En venlig dansker (de findes skam) agerede fotograf mens vi tog opstilling efter Pers anvisninger og formaninger. Jo-jo Per var meget oppe på dupperne - både med at få os anbragt i en til lejligheden passende opstilling - og en formaning om ikke at læne os op ad søjlerne - for som der stod på dem alle sammen: "Nymalet"

 

 

 

Nu hører Knud jo ikke så godt - og når man lige har været ned og op ad Møns klint - så kan man jo godt være lidt træt i koderne - og så er det vel naturligt at man lige læner sig op ad en søjle (når de nu har været så venlige at stille en) - Som sagt så gjort - så nu har Knud fået en MC-jakke i en lækker grå farve - og med et enestående mønster, som han med stor omhu selv lavede ved hjælp af en pensel bestående af græs, kviste og visne blade :-)

Behøver jeg at sige, at vi andre mistede pusten igen - det syn glemmer man ikke lige med det samme (nå - det var nu også lidt synd for ham :-)

 

 

 

Efter at have grinet af kørte vi til Stege og fandt Møns Bryggeri - en hyggelig lille baggård - hvor de også havde en lille restaurant. Og netop som vi havde fået sat et par borde sammen begyndte det at dryppe - og så skal jeg ellers love for at der kom vand - så vi invaderede et bord indenfor.

Øllet var godt (maden mættede - men så heller ikke mere) Men vi sad i tørvejr - og efter en tre kvarters tid tørrede det op igen - og vi fortsatte mod Stubbekøbing. Bare så I ved det - færgen mellem Bogø og Stubbekøbing sejler kvart over hel - Præcis. Så vi vendte på en tallerken - og tog turen over Farøbroen til Motorcykelmuseet i Stubbekøbing.

 

 

 

Er du lidt til det nostalgiske - så tag lige et smut forbi - her kan du bl.a. opleve Danmarks ældste motorcykel - og selvfølgelig en masse andre. Det er altså lidt fascinerende at se den opfindsomhed der er blevet udvist ved fremstillingen af disse herlige maskiner. Du drømmer ikke om hvad der er brugt af fjedre, gummistropper og trækstænger på sådan en gammel svend.

Igen var vi heldige - det stod ned i stænger - mens vi hyggede os indendøre (og ud over de to byger så havde vi et super vejr - med over tyve grader på hele turen)

 

 

 

Solen skinnede igen - og vi startede vores maskiner op - ahh - det vil sige - man skal have en nøgle for at starte sin cykel - men efter at Per havde endevendt hele museet tre gange - slidt trappen helt op - iført og afført sig sit MC-tøj et par gange - tømt begge sine sadeltasker - fået alarmen på Kawa'en til at gå i gang - så var nøglen pludselig i den sædvanlige lomme - og vi startede nordpå mod Præstø :-)

Og her fik vi så oplevet de små sydsjællandske veje for første gang - prøv bare at tage turen fra Præstø mod Faxe Ladeplads - med udsigt til Feddet - jo-jo - mage til krøllede veje skal man lede længe efter - så efter et lille stop på havnen i Faxe Ladeplads tog vi bagvejen til vandrerhjemmet i Faxe.

 

 

 

Se det er et vandrerhjem der er værd at skrive hjem om - lige på kanten af kalkbruddet. Så hvad var mere naturligt end at stå der og nyde udsigten med et dejligt glas rødvin og i gode venners lag.

Og hvis I synes at Knud mangler - så er det ganske rigtig - og da vi endelig fandt ham - så havde bare været inde og lede efter os andre inde i Faxe by. Så denne gang var det ikke Knud der var blevet væk - det var os andre :-)

 

 

 

 

Selve vandrerhjemmet er virkelig godt med gode værelser med bad og toilet på alle værelser - så efter lidt soignering samledes vi omkring bordet på terrassen, hvor fire tjenere/inder beværtede os med en lækker wienersnitsel - og da ishuset kun ligger 10 meter derfra - så kan man få en KÆMPE is med det hele for en flad atten-krone - og stor var den - der var flere der ikke kunne spise op.
Ellers hyggede vi os ellers bare - snakkede selvfølgelig om den stakkels klub derhjemme, hvor der jo aldrig sker noget - nå jo - brokke sig - det kan de - men det glemte vi nu hurtigt igen, mens vi sad og nød at se solen synke over Faxe - og der var rødvin i glasset - hele aftenen :-)

 

 

 

 

Torsdag morgen måtte jeg desværre vende snuden hjem (jeg er jo ikke fuldgyldigt medlem af MC-om Dagen) - I kender godt det der med at arbejdet kalder.

Så for mit vedkommende gik turen "den lige vej" - nemlig fra Faxe over Rønnede og Holme Olstrup (I ved der hvor julemanden og BonBon manden bor) til Næstved - og derfra af landevejen til Slagelse - og så ellers motorvejen "gerade aus" med en enkelt påfyldning ved Kildbjerg.

Så alt i alt kom jeg da over nogle broer på disse tre dage (Vejlefjord, Gl. Lillebælts bro, Svendborg Sund, 2xSiø, 3xFarø, Bogø dæmningen, Storebælt, Nye Lillebæltsbro og endelig Vejle Fjord igen - Jo-Jo :-)

Torsdagen kan I ellers læse mere om på Pers hjemmeside her

Og så lige her på falderebet - en tak for godt "værelseshygge" til Hans (det går nok an en anden gang :-)

Og så kan vi jo håbe på, at andre også vil komme til at opleve et par dage i det pragtfulde sydsjællandske landskab - og da gerne med udgangspunkt i Vandrerhjemmet i Faxe (jeg står gerne for den tur)

Således oplevet - Julle

 

Billeder fra Hans: