Robert Jacobsens grusgrav m.m.

Mange flere billeder

"Der kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden ...." Sådan starter H.C. Andersens eventyr "Fyrtøjet".

Og netop dette eventyr ville komme til at få en afgørende betydning for turen til Robert Jacobsens Grusgrav ved Tørskind.

Ervind havde arrangeret en rigtig heldagstur til området omkring Randbøl Hede - og det tilbud var der 9 glade Fossiler der tog imod. Så efter en kort orientering om turens forløb - sadlede vi op med Ervind i førertrøjen, Karen behørigt på andenpladsen - og Sliver'n (det hedder han vel stadig) som beordret agterlanterne.

Som Ervind udtrykte det - vi skal ikke ud at ræse - vi skal nyde både turen og de steder, vi skal se.

Så vi snoede os over Gjessø, Sepstrup, Hjøllund og Gludsted (stedet hvor vi nok alle kan siges at have betalt til de nykalkede bygninger)

Herfra over Nr. Snede til Rørbæk Sø, hvor vi besigtigede det nyligt omlagte åløb, som fortjent nok har fået en pris for forskønnelse af landskabet.

 

 

Det var så også på det tidspunkt vi lige måtte spørge Sliver'n om det gik for hurtigt - men den naturlige forklaring var at han bare var ved at stoppe piben undervejs - så han var klar til første stop (fik I den :-)

"Der kom et Fossil kørende hen ad landevejen: højre, venstre! højre, venstre! han havde heksen på nakken og et horn i siden ..." Sådan gik turen turen til Bindeballe Købmandsgård.

Se det var et rigtigt eventyr (af de mere spændende) men med adskillige løftede langemænd nåede vi næste stop :-)

 

 

 

En egentlig forklaring på den lille historie er nok for lang at komme ind på - så skal vi ikke bare konstatere at der fører flere veje til Bindeballe - og at Ervind kendte den ene - og Karen kendte den anden (vi tog den anden :-)

 

 

 

 

 

 

Efter andet stop kørte vi ca. 5000 meter på små grusveje, der var halvt skyllet væk af torsdagens tordenskyller - og nåede helskindede (men støvede og tørre i halsen) frem til Grusgraven.

For jer der ikke har været der: Tag derned - det er alle pengene værd (det er gratis :-) Spøg til side det er FLOT - en virkelig imponerende udnyttelse af noget så trist som en grusgrav - så vi nød madpakkerne, kunsten og den fantastiske udsigt over Vejle Ådal.

Nu var det blevet for meget for Sliver'n - så nu overtog han førertøjen - og guidede os til Egtved hvor vi parkerede ved den lokale post-terminal - men det var nu ikke den han ville vise os.

Og så er vi tilbage til H.C. Andersen igen.

Her står nemlig et træ, hvor en masse af H.C. Andersens eventyr er skåret ud i (ikke pap) træ.

Antallet af eventyr står lidt hen i det uvisse - men det er et sted imellem elleve og enogtyve.

Sikkert er det dog - det er FLOT.

 

 

 

Nyd lige billederne.

Træskæreren er russer (han hedder Igor) - og lavede arbejdet i 1996 (tror jeg nok)

Hvis du engang kommer forbi - så nyd det lige - brug et kvarters tid - og så kan du jo fortælle os hvor mange eventyr der er afbildet.

 

 

 

Sidste stop var hos Ervinds svoger Peter og hans kone Else.

Og det kan jeg god sige jer - her har fremtidige turarrangører virkelig noget at leve op til.

Kaffe, te, hjemmebagte boller OG lagkage.

Fantastisk gæstfrihed - i pragtfulde omgivelser - og ikke mindst - et dejligt selskab (altså Peter og Else :-)

 

 

 

Vi rundede alt fra to naboejendomme der brændte ned torsdag (p.g.a. føromtalte tordenvejr), ferier i Italien, New Zealand og USA til hyggelige snak om besøg i Legoland.

Turen sluttede ved Fårup Sø (nogle med en is - andre med at sparke dæk på en Morgan +4) - inden vi i raskt tempo satte kursen mod Silkeby.

Ja se - det var en rigtig historie - og jeg skulle tage meget fejl hvis ikke Ervind og Karen lever lykkeligt til deres dages ende :-)

Tusind tak for en herlig tur ved Randbøl Hede - kan ikke laves bedre.

Således oplevet - Julle

 

 

Mange flere billeder